FotoExpedice 2016 s FotoInstitut.cz

10. 2. 2016

FotoInstitut.cz a CK FotoAtlas vás zvou na FotoExpedice 2016 a 2017. Můžete vidět kláštery v Bhutanu, život lidí v severním Vietnamu, slavnosti mnichů v Ladakhu, kaňony jihozápadu USA, na vlastní kůži poznat kulturu Japonska, spatřit gejzíry na Islandu či zblízka poznat život zvířat na skalnatém Helgolandu…

To vše s fotoaparátem v ruce, v malé skupině podobně zaměřených kolegů a pod vedením zkušeného lektora.

FotoExpedice 2016 s FotoInstitut.cz

Novinka:

FotoExpedice Bhutan – tradice, kultura a velehory

7. – 22. 11. 2016

16ti denní workshop, jehož součástí je i 6ti denní trek přes sedlo Tagulung-la (4540 m n. m.).

Budeme fotografovat známé kláštery jako Tygří hnízdo nebo Kyichu lhakhang. V ceně je letenka, vízum, ubytování, plná penze, šerpa, terénní automobil, fotograf a průvodce.

Cena: FIRST MINUTE cena do 31. 3. 2016: 129.500 Kč (místo 136.500Kč)

Náš tip:

FotoExpedice Severní Vietnam

8. – 22. 10. 2016

14ti denní workshop – fotografování Severního Vietnamu – hory, rýžová políčka, čaj, zátoka Ha Long Bay, Hanoj. Poznáme život lidí pod vedením místního průvodce, který má výborné znalosti místního terénu i obyvatel a mluví česky i vietnamsky. V ceně letenka, ubytování s polopenzí, fotograf, průvodce.

Cena: FIRST MINUTE 15.3.2016 je cena 65.900 Kč (místo původní ceny 69.000 Kč).

FotoExpedice Pouště a kaňony jihozápadu USA

10. – 23. 3. 2016

15ti denní krajinářský workshop, kde legendy jako Grand canyon, Bryce canyon, Grand Arches či Death valley budeme fotografovat v co nejlepším světle. V ceně fotograf, automobil, ubytování se snídaní a letenka.

Cena: 74.000 Kč

FotoExpedice Toskánsko – krajina a architektura

21. – 25. 5. 2016

5-denní workshop zaměřený fotografování krajiny v proslulé části Itálie – Toskánsku. Výhodou je malá skupina fotografů. V ceně je doprava auty, ubytování se snídaní, průvodce a fotograf.

Cena: 18.450 Kč

FotoExpedice zvířata na Helgolandu

19. – 24. 8. 2016

4-denní FotoExpedice na Helgoland. Helgoland je jedinečný ostrov v severním moři, na kterém je možné v dosahu fotoaparátu zachytit zvířata v jejich přirozeném prostředí. A tak na tereje bílého i tuleně obecného často stačí i ohnisko 200 mm. V ceně je doprava, ubytování, profesionální fotograf.

Cena: 18.900



FotoExpedice Island 4×4

3. – 13. 9. 2016

11ti denní workshop – fotografování podzimního Islandu, kdy je nejkrásnější a jsou polární záře. Čtyřkolkou navštívíme nejznámější místa Islandu i vnitrozemí. V ceně terénní auto, ubytování, průvodce, fotograf.

Cena: 68.000 Kč



Fotoexpedice Vysoké Tatry – krajina a architektura velehor

18. – 24. 9. 2016

Týdenní intenzivní workshop ve Vysokých Tatrách zaměřený na výuku fotografování – krajina, architektura, úpravy fotek, ovládání fototechniky. Pro začínající a pokročilejší fotografy. V ceně ubytování se snídaní, profesionální fotograf.

Cena: 8.900 Kč



FotoExpedice Skotsko – krajina

20. – 29. 9. 2016

9ti denní workshop – fotografování skotské krajiny při pobřeží i ve vnitrozemí. Uvidíme skotské „Highlands“, ostrov Skye, Applecross, Glencoe, Edinburgh. V ceně fotograf, letenka, doprava auty, ubytování v hotelu se snídaní.

Cena: 49.000



FotoExpedice Japonsko Jaro, 10 dní

2. – 12. 4. 2017

10ti denní FotoExpedice v malé skupině začínajících či pokročilých fotografů, zaměřená na fotografování nejkrásnějších koutů Japonska na ostrově Honšú, od Hirošimy po Tokio. Na jaře fotografie zdobí kvetoucí sakury. V ceně průvodce, fotograf, doprava, ubytování (hotely + ryokany), snídaně, tradiční večeře, vstupy.

Cena: FIRST MINUTE do 30. 6. 2016: 68.900,– Kč (místo 72.900,– Kč)



FotoExpedice Indie – Ladakh (Himálaj)

11. – 26. 6. 2017

14ti denní expedice do oblast Ladakh v severním indickém Himálaji. Hraničí s Tibetem a Pákistánem. Horská krajina a především jezera ve výšce nad čtyři tisíce metrů zde mají neskutečné zabarvení. V červnu je možné fotografovat slavnosti mnichů v klášteře. V ceně průvodce, fotograf, letenky, doprava na místě terénními auty, ubytování, polopenze, vstupy.

Cena: FIRST MINUTE: do 31. 12. 2016: 59.900,– Kč (místo 63.500,– Kč)



***

Více informací na www.fotoinstitut.cz

Již přijímáme předběžné objednávky pro rok 2017, email: fotoin­stitut@fotoapa­rat.cz, tel. 731529710

Darujte
fotokurz

Dárkový poukaz na fotografický kurz k narozeninám, pod stromeček - dárek, který potěší.

  • Tenhle víkend ve mně bude ještě dlouho doznívat a myslím, že si ho budu pamatovat navždycky. Ještě jednou děkuju Robertovi, který je prostě úžasný, všem z FotoInstitutu za organizaci tohoto workshopu a skvělé zázemí a ostatním účastníkům za neopakovatelnou atmosféru

  • Nejvíce se mi líbil pobyt na Šumavě (focení - Vydra a noční focení s dlouhým časem). Práce v ateliéru taky super. Přestal jsem fotit na automat. Manuální nastavení ještě úplně nedávám, ale priorita času a clony skvělé. Díky všem lektorům a celému Fotoinstitut.cz

  • Pochopila jsem více techniku, ve které jsem hodně tápala. Kurz mě hodně nakopl k dalšímu sebevzdělávání a hlavně…k focení!

  • Nejvíce se mi líbila lekce praktického focení portrétu v ateliéru. Kurz mě přinutil vyzkoušet si v praxi postupy nabyté v teorii. Kvalitní kurz, kvalitní lektoři, dobrá atmosféra.

  • Líbila se mi úroveň lektorů, kteří velmi profesionálně předávali informace, proto nelze jednoznačně určit, která lekce byla nejpřínosnější. Otevřelo mi to obzory, jak pohlížet na fotografování, že to není jen clona, čas,… Celý kurz hodnotím velmi kladně, budu ho doporučovat.

  • Tento kurz focení mi dal hodně coby úplnému začátečníkovi, kterému manuální režim focení, fotografická technika a grafické editory nic neříkaly. V mém případě vidím velký posun ve způsobu focení, i když vím, že mne čeká ještě hodně práce, abych byla se svou prací maximálně spokojena.

  • Kurz portrétu s Tondou Lavrenčíkem byl vážně skvělý, plný inspirativních tipů a zkušeností. Je více než zřejmé, že Tonda svému řemeslu doslova do detailu každého stínu rozumí. Po absolvování tohoto kurzu mnohem více chápete, jak je portrétování člověka opravdovým uměním...

  • Kurz zimní krajina pod vedením Andreje Macenauera byl pro mě velmi přínosný hned z několika důvodů. Dozvěděl jsem se o nových technikách krajinářské fotografie a zajímavých metodách postprocesingu. Pokud toužíte po krásných šumavských scenérií a zároveň pěkném víkendu stráveném v nádherném Domě fotografů, tak za sebe mohu jen doporučit!:-)

  • Workshop makrofotografie s Pavlem Krásenským byl pro mne obrovským přínosem. Pavel nám během víkendu ukázal spoustu vychytávek a zlepšováků z praxe. Konkrétní ukázky práce s hmyzem a pomoc s osvětlením malých objektů pro mne byl velice inspirativní...

  • Naučili jsme se lépe ovládat náš foťák. Zážitek pro mě bylo fotit portréty v profesionálním ateliéru a také východ slunce na Chalupské slati. Bylo taky hodně legrace.

  • Expedice s FotoInstitut.cz jsou excelentní. Byla jsem už několikrát, jsou to zážitky, se kterými budu umírat. Ve Skotsku je divoká příroda, často prší. Fotky akorát pro krajináře, tedy když bys psa nevyhnal. Organizace skvělá, fotky výborné.

Akreditace školícího střediska FotoInstitut.cz

Fotografie z kurzů