25. Setkání fotografů proběhlo 26. listopadu 2016

29. 11. 2016

25. Setkání fotografů proběhlo v Praze v KC Zahrada 26.11.2016. Vybrat si návštěvníci mohli z 17 přednášek, 6 poraden a 18 workshopů. Mohli si vytisknout své fotografie nebo soutěžit. Vidět techniku dvou velikánů Canon a Nikon a mnoho dalšího. Kdo nestihl přijít, nabízíme další možnost na Apríla 2017, tedy 1. dubna 2017.

25. Setkání fotografů proběhlo 26. listopadu 2016

Podzimní Setkání fotografů, foto festival pro každého, kdo se chce dovědět více o fotografování, proběhlo v sobotu 26. listopadu 2016 v KC Zahrada v Praze 4 – Chodově.

Děkujeme za vaše ohlasy, za všechny vybíráme komentář Ivana Klicha z facebooku: Děkuji za organizaci, byl jsem prostě „ve své rodině“ . A o tom Setkání je – o přátelské atmosféře a výměně zkušeností.

Program byl nabitý k prasknutí a na své si tu přišli snad všichni, od zapálených hobbystů po profesionální fotografy.

Tato již tradiční akce se koná dvakrát do roka – na jaře a na podzim – a setkat se tu můžete s mnoha profesionálními fotografy, kteří se rádi podělí o své zkušenosti, ale hlavně s mnoha podobně zaměřenými lidmi, které fotografie zajímá.

Přednášky a workshopy

Hlavní část programu samozřejmě tvoří přednášky a workshopy. Vzácnými hosty Setkání fotografů byli tentokrát Antonín Kratochvíl, který zde vedl workshop a přednášel o portrétní fotografii, Petr Bambousek, který přednášel o fotografování zvířat a na svém workshopu ukázal, jak nejlépe zpracovávat fotky v Lightroomu, Karel Cudlín se svou přednáškou o dokumentární fotografii a stejně zaměřeným workshopem, Pavel Nesvadba, který ukázal, jak fotografuje yachting, Helena Macenauerová s přednáškou o Namibii a Islandu, kde předvedla, jak fotit noční fotografii a používat delší časy, David Bernard a jeho profesionální kompakt na cestách, Andrej Macenauer, který přednášel o krajinářské fotografii na přednášce „Krajinářské ráje světa“ a mnozí další…

Přímo zafotit jste si mohli na mnoha praktických workshopech, jako byl portrét v podání Antonína Lavrenčíka, akt podle Pavla Bokra či produktová fotografie Milana Šusty. Mnoho přednášek a workshopů se zaměřilo také na fotografickou techniku a její používání, ať šlo o studiovou techniku Fomei s Alešem Radikovským, bles­ky Nikon s Michalem Jurákem, vše o Canon 5D Mark IV s Pavlem Šerým, používání vrstev v Zoner Photo Studio X v podání Pavla Kristiána či worhshopu Jana Dobrovodského, monitory EIZO od Antonína Charváta či ovládání zrcadlovky podle Jakuba Súkeníka a jiné.


Na praktických workshopech úpravy fotografií jste se mohli naučit, jak zpracovat své snímky v Lightroomu, Photoshopu či Zoner Photo Studiu.

Kompletní program akce si můžete prohlédnout zde.

Tématický rozsah byl tedy opět široký – reportáž, portrét, akt, krajina, cestovatelská i sportovní fotografie. Nebo třeba fotografování pod vodou!

Soutěže

Pro všechny soutěživé byla na místě připravena také fotosoutěž – kreativně vyfotografovat zátiší. Na slavnostním vyhlášení výsledků ve Velkém sále si vítězové ještě ten den odnesli ceny od partnerů akce, a dostali diplomy podepsané čestným hostem Setkání fotografů, Antonínem Kratochvílem.

Proběhla zde také vědomostní soutěž či anketa o hodnotné ceny.

Soutěžící mohli vyhrát fotoaparáty Canon a Nikon, tiskárny řad Canon Pixma a Selphy, knihu Mistrovství práce s DSLR Nikon, dárkové vouchery od partnerů Koktejl a Fokapo, fotografické publikace od Zoner Press či praktické termosky na pití i na jídlo od Nikonu.

Tisk a CPS

Již tradičně jste si mohli na akci nechat vytisknout své fotografie za výhodné ceny. 10×15 bylo zdarma, A4 a A3 i s úpravou pak za 60, respektive 120Kč – po vyplnění ankety za polovinu. Na stejném místě se také nacházelo pracoviště Canon Professional Services.

Vystavovatelé

A co bylo na Setkání fotografů k vidění na stáncích vystavovatelů? Fotoaparáty a objektivy obou hlavních partnerů akce, firem Nikon a Canon, nabídka služeb generálního partnera Megapixel, studiová technika Fomei, knihy Zoner Press, software Zoner Photo Studio X, fotokurzy FotoInstitut.cz, nabídka FotoRiegl, specializujícího se na tisk digitálním osvitem, či fotoknihy, kalendáře a pohlednice firmy Fokapo.

Nashledanou na jaře!

Zájem o tuto akci je stále vysoký, dokonce přišlo ještě více účastníků, než minulý rok, za což vám všem děkujeme!

Již nyní se připravuje další Setkání fotografů v KC Zahrada v Praze na Chodově a s novými hosty, které proběhne v sobotu 1. dubna 2017.

Koho byste chtěli na příštím Setkání fotografů vidět? Napište nám do komentáře!

_____________­________________________­___________

www.setkanifotografu.cz

Pořadatelé

Generální partneři

Partneři

Darujte
fotokurz

Dárkový poukaz na fotografický kurz k narozeninám, pod stromeček - dárek, který potěší.

  • Tenhle víkend ve mně bude ještě dlouho doznívat a myslím, že si ho budu pamatovat navždycky. Ještě jednou děkuju Robertovi, který je prostě úžasný, všem z FotoInstitutu za organizaci tohoto workshopu a skvělé zázemí a ostatním účastníkům za neopakovatelnou atmosféru

  • Nejvíce se mi líbil pobyt na Šumavě (focení - Vydra a noční focení s dlouhým časem). Práce v ateliéru taky super. Přestal jsem fotit na automat. Manuální nastavení ještě úplně nedávám, ale priorita času a clony skvělé. Díky všem lektorům a celému Fotoinstitut.cz

  • Pochopila jsem více techniku, ve které jsem hodně tápala. Kurz mě hodně nakopl k dalšímu sebevzdělávání a hlavně…k focení!

  • Nejvíce se mi líbila lekce praktického focení portrétu v ateliéru. Kurz mě přinutil vyzkoušet si v praxi postupy nabyté v teorii. Kvalitní kurz, kvalitní lektoři, dobrá atmosféra.

  • Líbila se mi úroveň lektorů, kteří velmi profesionálně předávali informace, proto nelze jednoznačně určit, která lekce byla nejpřínosnější. Otevřelo mi to obzory, jak pohlížet na fotografování, že to není jen clona, čas,… Celý kurz hodnotím velmi kladně, budu ho doporučovat.

  • Tento kurz focení mi dal hodně coby úplnému začátečníkovi, kterému manuální režim focení, fotografická technika a grafické editory nic neříkaly. V mém případě vidím velký posun ve způsobu focení, i když vím, že mne čeká ještě hodně práce, abych byla se svou prací maximálně spokojena.

  • Kurz portrétu s Tondou Lavrenčíkem byl vážně skvělý, plný inspirativních tipů a zkušeností. Je více než zřejmé, že Tonda svému řemeslu doslova do detailu každého stínu rozumí. Po absolvování tohoto kurzu mnohem více chápete, jak je portrétování člověka opravdovým uměním...

  • Kurz zimní krajina pod vedením Andreje Macenauera byl pro mě velmi přínosný hned z několika důvodů. Dozvěděl jsem se o nových technikách krajinářské fotografie a zajímavých metodách postprocesingu. Pokud toužíte po krásných šumavských scenérií a zároveň pěkném víkendu stráveném v nádherném Domě fotografů, tak za sebe mohu jen doporučit!:-)

  • Workshop makrofotografie s Pavlem Krásenským byl pro mne obrovským přínosem. Pavel nám během víkendu ukázal spoustu vychytávek a zlepšováků z praxe. Konkrétní ukázky práce s hmyzem a pomoc s osvětlením malých objektů pro mne byl velice inspirativní...

  • Naučili jsme se lépe ovládat náš foťák. Zážitek pro mě bylo fotit portréty v profesionálním ateliéru a také východ slunce na Chalupské slati. Bylo taky hodně legrace.

  • Expedice s FotoInstitut.cz jsou excelentní. Byla jsem už několikrát, jsou to zážitky, se kterými budu umírat. Ve Skotsku je divoká příroda, často prší. Fotky akorát pro krajináře, tedy když bys psa nevyhnal. Organizace skvělá, fotky výborné.

Akreditace školícího střediska FotoInstitut.cz

Fotografie z kurzů