FOTOEXPO 2017

27. 6. 2017

Přijďte si zafotit, načerpat aktuální trendy, rozšířit si obzory, získat nové kontakty či se pobavit na pátý ročník veletrhu a festivalu současné fotografie FOTOEXPO 2017, který se uskuteční dne 21. 10. 2017 v prostorách Národního domu na Vinohradech v Praze!

FOTOEXPO 2017

POZNAČTE SI DO DIÁŘŮ! FOTOEXPO 2017 – veletrh a festival současné fotografie

Ať už je pro Vás fotografování obživa či zábava, nenechte si ujít největší fotografickou akci podzimu!

Desítky profesionálních fotografů se s Vámi podělí o své zkušenosti na různorodých workshopech, besedách a seminářích. Lídři z oboru fotografické techniky, příslušenství a tisku, Vám představí to nejžhavější ze svého aktuálního portfolia. Hledáčky svých fotoaparátů zamíříte na půvabné fotomodelky pózující na tematických stages a zúčastníte se volby nejinspirativnější dívky – Foto Múzy konkrétní stage. V neposlední řadě můžete vyhrát skvělé ceny od partnerů veletrhu.


I tento rok je nedílnou součástí doprovodného programu velká fotografická soutěž FOTOTALENT 2017. 

Sdílejte svá díla s ostatními a utkejte se tak v souboji fotografií na originální témata. Hledáte inspiraci v rozmanitosti lidského bytí? Pohybujete se s foťákem v přírodě? Víte jak nejlépe zachytit fascinující monumentálnos­t mostů?

Opět jsou pro Vás připravena poutavá témata:

1. Proměny vody v přírodě 

Voda v přírodě má mnoho podob. Zachyťte krásu vodopádů, moří, řek, jezer či potoků. Úchvatnou proměnu kapající vody v ledový rampouch, páru unikající z močálů či neutuchající jarní déšť. Možností je opravdu mnoho.

2. Radosti života

Ať už velká gesta či maličkosti všedních dní. V životě je nesčetně okamžiků, které nám přinášejí radost, nutí nás cítit spokojenost a sílu, vykouzlí na našich tvářích úsměv, přivodí nám „záchvaty“ smíchu a naplní nás pocitem naprostého štěstí. Žádost o ruku, narození potomka, povýšení, vykonání zkoušky nebo jen úsměv milované osoby, vděk starce za pomoc, pozvání na kávu, sportovní výkon, líbivá hudba či dobrá kniha? Tyto pozitivní chvíle jsou nekonečným zdrojem inspirace a každou sekundu je můžeme zachytit skrz hledáčky fotoaparátů.

3. Mosty

Okázalost a monumentálnost či naopak jednoduché a strohé provedení. I tak mohou být realizovány mostní konstrukce. Některé jsou dechberoucí s nejnovějšími moderními prvky, jiné zas s rouškou minulosti a viditelným zubem času. Ať už za ranních červánků, slunečního svitu, v zimě či při dešti, vždy je něco na těchto stavbách výjimečného a krásného. Zachyťte jedinečnost mostů svým pohledem.

Buďte kreativní a staňte se FOTOTALENTEM 2017! Nejpozději do 15. 9. 2017 můžete fotit a posílat své jedinečné snímky na e-mail fototalent@te­rinvest.com.

Podmínky a postup, jak se zúčastnit fotografické výzvy naleznete na webových stránkách http://www.fotoexpo.cz/…otalent.html

Buďte v obraze a sledujte nás!

www.fotoexpo.cz

www.facebook.com/veletrhfotoexpo

Darujte
fotokurz

Dárkový poukaz na fotografický kurz k narozeninám, pod stromeček - dárek, který potěší.

  • Tenhle víkend ve mně bude ještě dlouho doznívat a myslím, že si ho budu pamatovat navždycky. Ještě jednou děkuju Robertovi, který je prostě úžasný, všem z FotoInstitutu za organizaci tohoto workshopu a skvělé zázemí a ostatním účastníkům za neopakovatelnou atmosféru

  • Nejvíce se mi líbil pobyt na Šumavě (focení - Vydra a noční focení s dlouhým časem). Práce v ateliéru taky super. Přestal jsem fotit na automat. Manuální nastavení ještě úplně nedávám, ale priorita času a clony skvělé. Díky všem lektorům a celému Fotoinstitut.cz

  • Pochopila jsem více techniku, ve které jsem hodně tápala. Kurz mě hodně nakopl k dalšímu sebevzdělávání a hlavně…k focení!

  • Nejvíce se mi líbila lekce praktického focení portrétu v ateliéru. Kurz mě přinutil vyzkoušet si v praxi postupy nabyté v teorii. Kvalitní kurz, kvalitní lektoři, dobrá atmosféra.

  • Líbila se mi úroveň lektorů, kteří velmi profesionálně předávali informace, proto nelze jednoznačně určit, která lekce byla nejpřínosnější. Otevřelo mi to obzory, jak pohlížet na fotografování, že to není jen clona, čas,… Celý kurz hodnotím velmi kladně, budu ho doporučovat.

  • Tento kurz focení mi dal hodně coby úplnému začátečníkovi, kterému manuální režim focení, fotografická technika a grafické editory nic neříkaly. V mém případě vidím velký posun ve způsobu focení, i když vím, že mne čeká ještě hodně práce, abych byla se svou prací maximálně spokojena.

  • Kurz portrétu s Tondou Lavrenčíkem byl vážně skvělý, plný inspirativních tipů a zkušeností. Je více než zřejmé, že Tonda svému řemeslu doslova do detailu každého stínu rozumí. Po absolvování tohoto kurzu mnohem více chápete, jak je portrétování člověka opravdovým uměním...

  • Kurz zimní krajina pod vedením Andreje Macenauera byl pro mě velmi přínosný hned z několika důvodů. Dozvěděl jsem se o nových technikách krajinářské fotografie a zajímavých metodách postprocesingu. Pokud toužíte po krásných šumavských scenérií a zároveň pěkném víkendu stráveném v nádherném Domě fotografů, tak za sebe mohu jen doporučit!:-)

  • Workshop makrofotografie s Pavlem Krásenským byl pro mne obrovským přínosem. Pavel nám během víkendu ukázal spoustu vychytávek a zlepšováků z praxe. Konkrétní ukázky práce s hmyzem a pomoc s osvětlením malých objektů pro mne byl velice inspirativní...

  • Naučili jsme se lépe ovládat náš foťák. Zážitek pro mě bylo fotit portréty v profesionálním ateliéru a také východ slunce na Chalupské slati. Bylo taky hodně legrace.

  • Expedice s FotoInstitut.cz jsou excelentní. Byla jsem už několikrát, jsou to zážitky, se kterými budu umírat. Ve Skotsku je divoká příroda, často prší. Fotky akorát pro krajináře, tedy když bys psa nevyhnal. Organizace skvělá, fotky výborné.

Akreditace školícího střediska FotoInstitut.cz

Fotografie z kurzů