Proběhlo desáté SETKÁNÍ FOTOGRAFŮ

27. 11. 2009

V sobotu 21. listopadu 2009 se nás na desátém Setkání fotografů sešlo přes 400, a tak náš rok a půl „nový“ prostor v KC Zahrada už zase praská ve švech. Bylo prima potkávat známé tváře, lidi s nadšením, sledovat neskrývaný zájem, vaše úsměvy, mít možnost poradit se nebo si jen popovídat.

Proběhlo desáté SETKÁNÍ FOTOGRAFŮ
Fotografové přicházeli již od rána Čilý ruch v Atriu

V sobotu 21. listopadu 2009 se nás na desátém Setkání fotografů sešlo přes 400, a tak náš rok a půl „nový“ prostor v KC Zahrada už zase praská ve švech. Bylo prima potkávat známé tváře, lidi s nadšením, sledovat neskrývaný zájem, vaše úsměvy, mít možnost poradit se nebo si jen popovídat.

Čilý ruch v Atriu Stánek Gitzo pod neustálým tlakem

Připravit program tak, aby většině z vás vyhovoval, není jednoduché. Promýšlíme ho týdny před spuštěním akce. O to víc nás potěšily vaše ohlasy z ankety, kterou jste během setkání vyplňovali. 105 z vás se těšilo výhradně na přednášky – jak cestopisné tak i odborné, jiní na setkání s přáteli, nové informace i zkušenosti a 28 z vás napsalo, že se těší na všechno. Řada z vás si v praxi zkoušela fotografovat modelku, ukázali jste si jak na makro či produkt pod vedením profesionálů. Hojně navštěvované byly diskuze s odborníky v úzkém kroužku.

Velký sál K vyzkoušení byla profi technika

Všichni jste si také mohli zasoutěžit o zajímavé ceny. Velkým lákadlem byl třeba podvodní fotoaparát Canon PowerShot D10, který bylo možné vyhrát ve slosování ankety, nebo fotografický batoh a brašnu od fotoobchodu Megapixel. Štěstí při losování ankety se usmálo na Jiřího Jandu, Vladimíra Bréma a Lenku Valentovou. Soutěžilo se i „o nejvzdálenějšího fotografa“, kterým byl Oscar Hawzely z Kanady. Další zajímavou soutěží byla úprava RAW v praxi, nejlákavější bylo ale fotografování zátiší. V soutěži se počítal hlavně nápad a zpracování. Překvapilo nás, kolik kreativních záběrů jste dokázali za pár minut vytvořit. Vítězné snímky vybral profesionální fotograf Milan Šusta: 1. místo Pavel Rabas, 2. místo Daniel Novák, 3. místo Jitka Dušková.

Zátiší - 1. místo Zátiší - 2. místo Zátiší - 3. místo

Hodnotné a zajímavé ceny – digitální fotoaparát, foto-brašny, čistící sady na monitor, foto-publikce,před­platné, trička a další dorbné potřeby pro fotografa věnovali do soutěže partneři Setkání fotografů – Canon, Megapixel, Eizo, Koktejl, Zoner Press a Fotovideo.

Není lepší odměnou než od vás slyšet: „Je to dobrá akce, díky.“ nebo „Hodně jsem se naučila. Přijdu zas.“, „Super. Nesu si fotku a ještě mi poradili, jak ji upravit.“ Přišlo nám také několik mailů – jeden příklad za všechny: „Minulý týden jsem se poprvé zúčastnil setkání fotografů. Byl jsem velmi mile překvapen širokým záběrem a kvalitou tohoto setkání. Chtěl bych Vám jako organizátorům velmi poděkovat za plodně strávenou sobotu a už teď se těším na příští ročník setkání fotografů. Milan Š.“

Nedostatky se taky našly. Především jste chtěli více prostoru, více workshopů, další značky …úkol pro tým FotoAparátu.cz na příště.

Jedna ze dvou Poraden Fascinace profi technikou

Na závěr je potřeba pochválit vysoké nasazení a ochotu předat své zkušenosti všechny přednášející z týmu FotoAparátu.cz a FotoInstitutu.cz, odborníky z Canon CZ a poradce z Megapixel.cz

Zájem o workshopy Velký sál

Všechny, kdo se s námi chtějí zase FOTOGRAFICKY SETKAT, zveme na jaro (přelom únor/březen 2010) do Brna a v sobotu 15.5.2010 opět do Prahy na další Setkání fotografů.

Pokud máte zájem o spolupráci při dalším setkání fotografů, pište na fotoaparat@fo­toaparat.cz

Tým FotoAparát.cz a FotoInstitut.cz

Fotoaparáty a objektivy k vyzkoušení Čilý ruch v Atriu

Darujte
fotokurz

Dárkový poukaz na fotografický kurz k narozeninám, pod stromeček - dárek, který potěší.

  • Tenhle víkend ve mně bude ještě dlouho doznívat a myslím, že si ho budu pamatovat navždycky. Ještě jednou děkuju Robertovi, který je prostě úžasný, všem z FotoInstitutu za organizaci tohoto workshopu a skvělé zázemí a ostatním účastníkům za neopakovatelnou atmosféru

  • Nejvíce se mi líbil pobyt na Šumavě (focení - Vydra a noční focení s dlouhým časem). Práce v ateliéru taky super. Přestal jsem fotit na automat. Manuální nastavení ještě úplně nedávám, ale priorita času a clony skvělé. Díky všem lektorům a celému Fotoinstitut.cz

  • Pochopila jsem více techniku, ve které jsem hodně tápala. Kurz mě hodně nakopl k dalšímu sebevzdělávání a hlavně…k focení!

  • Nejvíce se mi líbila lekce praktického focení portrétu v ateliéru. Kurz mě přinutil vyzkoušet si v praxi postupy nabyté v teorii. Kvalitní kurz, kvalitní lektoři, dobrá atmosféra.

  • Líbila se mi úroveň lektorů, kteří velmi profesionálně předávali informace, proto nelze jednoznačně určit, která lekce byla nejpřínosnější. Otevřelo mi to obzory, jak pohlížet na fotografování, že to není jen clona, čas,… Celý kurz hodnotím velmi kladně, budu ho doporučovat.

  • Tento kurz focení mi dal hodně coby úplnému začátečníkovi, kterému manuální režim focení, fotografická technika a grafické editory nic neříkaly. V mém případě vidím velký posun ve způsobu focení, i když vím, že mne čeká ještě hodně práce, abych byla se svou prací maximálně spokojena.

  • Kurz portrétu s Tondou Lavrenčíkem byl vážně skvělý, plný inspirativních tipů a zkušeností. Je více než zřejmé, že Tonda svému řemeslu doslova do detailu každého stínu rozumí. Po absolvování tohoto kurzu mnohem více chápete, jak je portrétování člověka opravdovým uměním...

  • Kurz zimní krajina pod vedením Andreje Macenauera byl pro mě velmi přínosný hned z několika důvodů. Dozvěděl jsem se o nových technikách krajinářské fotografie a zajímavých metodách postprocesingu. Pokud toužíte po krásných šumavských scenérií a zároveň pěkném víkendu stráveném v nádherném Domě fotografů, tak za sebe mohu jen doporučit!:-)

  • Workshop makrofotografie s Pavlem Krásenským byl pro mne obrovským přínosem. Pavel nám během víkendu ukázal spoustu vychytávek a zlepšováků z praxe. Konkrétní ukázky práce s hmyzem a pomoc s osvětlením malých objektů pro mne byl velice inspirativní...

  • Naučili jsme se lépe ovládat náš foťák. Zážitek pro mě bylo fotit portréty v profesionálním ateliéru a také východ slunce na Chalupské slati. Bylo taky hodně legrace.

  • Expedice s FotoInstitut.cz jsou excelentní. Byla jsem už několikrát, jsou to zážitky, se kterými budu umírat. Ve Skotsku je divoká příroda, často prší. Fotky akorát pro krajináře, tedy když bys psa nevyhnal. Organizace skvělá, fotky výborné.

Akreditace školícího střediska FotoInstitut.cz

Fotografie z kurzů