Články

Zpráva z listopadového Setkání fotografů 2013
Zpráva z listopadového Setkání fotografů 2013
28. 11. 2013

Tuto sobotu 23. listopadu se konalo 19. Setkání fotografů - fotofestival pro každého, kdo rád fotí. Významnými hosty byli Jan Šibík a Robert Vano. Mohli jste navštívit jejich workshopy nebo přednášku. Více o tom, jaké to bylo, najdete v článku.

Celý článek
Zpráva z FotoExpedice: Zvířata na ostrově Helgoland
Zpráva z FotoExpedice: Zvířata na ostrově Helgoland
3. 10. 2013

V pátek 20. září ve večerních hodinách vyrazila z Prahy skupina devíti fotografů na FotoExpedici: Zvířata na ostrově Helgoland. Ostrov v Severním moři obývají kolonie tuleňů a terejů. Právě za těmito zvířaty jsme se na FotoExpedici pořádané FotoInstitut.cz vydali.

Celý článek
Zpráva z 3. Šumavského FotoMaratonu 2013
Zpráva z 3. Šumavského FotoMaratonu 2013
23. 9. 2013

V Kašperských Horách na Šumavě se v sobotu 14. září uskutečnil už 3. ročník unikátní fotografické soutěže Šumavského FotoMaratonu. V článku najdete krátkou reportáž z akce, kterou pořádal FotoAparát.cz a FotoInstitut.cz s generálním partnerem Centrum FotoŠkoda. Také si můžete prohlédnout vítězné fotografie a přečíst si…

Celý článek
Zpráva z 1. Brněnského FotoMaratonu 2013
Zpráva z 1. Brněnského FotoMaratonu 2013
20. 6. 2013

v Brně se v sobotu 15. června uskutečnil první ročník Brněnského FotoMaratonu. V článku najdete krátkou reportáž z této akce, kterou pořádal FotoInstitut.cz, Fotoden a Centrum FotoŠkoda. Přiloženy jsou vítězné fotografie i kompletní pořadí všech soutěžících.

Celý článek
Zpráva z 1. Pražského FotoMaratonu 2013
Zpráva z 1. Pražského FotoMaratonu 2013
12. 6. 2013

V ulicích Prahy se v sobotu 8. června uskutečnila unikátní fotografická soutěž – první ročník Pražského FotoMaratonu. V článku najdete krátkou reportáž z akce, kterou pořádal FotoAparát.cz, FotoInstitut.cz a Centrum FotoŠkoda. Přiloženy jsou vítězné fotografie i kompletní pořadí všech soutěžících.

Celý článek
Zpráva z dubnového Setkání fotografů 2013
Zpráva z dubnového Setkání fotografů 2013
22. 4. 2013

Tuto sobotu 20. dubna se konalo již 18. Setkání fotografů - fotofestival pro každého, kdo rád fotí. Vzácným hostem byl Robert Vano. Mohli jste navštívit jeho workshopy nebo přednášku na téma Platinotisk. Více o tom, jaké to bylo, najdete v článku.

Celý článek
Zpráva z listopadového Setkání fotografů 2012
Zpráva z listopadového Setkání fotografů 2012
29. 11. 2012

V sobotu 24. listopadu se konalo 17. celorepublikové Setkání fotografů v prostorách KC Zahrada v Praze na Chodově. Největší FotoFestival pro veřejnost tohoto podzimu se vydařil. Jaké bylo Setkání fotografů a mnoho fotografií najdete v článku.

Celý článek
Zpráva z Letní školy digitální fotografie 2012 na Šumavě
Zpráva z Letní školy digitální fotografie 2012 na Šumavě
30. 8. 2012

V srpnu pořádal FotoAparát.cz a FotoInstitut.cz v Domě fotografů v Kašperských Horách na Šumavě Letní školu digitální fotografie pro studenty - letní "tábor" pro všechny středoškoláky, které baví fotografování, a kteří se v něm chtějí zdokonalit. LŠDF je tradiční letní akcí a letos se konala ve čtyřech týdnech. Novinkou bylo,…

Celý článek
Zpráva z dubnového Setkání fotografů 2012
Zpráva z dubnového Setkání fotografů 2012
26. 4. 2012

V sobotu 21. dubna se konalo již 16. celorepublikové Setkání fotografů v prostorách KC Zahrada v Praze na Chodově. Přestože na tento den svolaly odborové centrály shromáždění na Václavské náměstí, účast příznivců fotografie to moc neovlivnilo, i když Václavák byl asi dobrou příležitostí pro nějakou tu fotografickou reportáž či…

Celý článek

Darujte
fotokurz

Dárkový poukaz na fotografický kurz k narozeninám, pod stromeček - dárek, který potěší.

  • Tenhle víkend ve mně bude ještě dlouho doznívat a myslím, že si ho budu pamatovat navždycky. Ještě jednou děkuju Robertovi, který je prostě úžasný, všem z FotoInstitutu za organizaci tohoto workshopu a skvělé zázemí a ostatním účastníkům za neopakovatelnou atmosféru

  • Nejvíce se mi líbil pobyt na Šumavě (focení - Vydra a noční focení s dlouhým časem). Práce v ateliéru taky super. Přestal jsem fotit na automat. Manuální nastavení ještě úplně nedávám, ale priorita času a clony skvělé. Díky všem lektorům a celému Fotoinstitut.cz

  • Pochopila jsem více techniku, ve které jsem hodně tápala. Kurz mě hodně nakopl k dalšímu sebevzdělávání a hlavně…k focení!

  • Nejvíce se mi líbila lekce praktického focení portrétu v ateliéru. Kurz mě přinutil vyzkoušet si v praxi postupy nabyté v teorii. Kvalitní kurz, kvalitní lektoři, dobrá atmosféra.

  • Líbila se mi úroveň lektorů, kteří velmi profesionálně předávali informace, proto nelze jednoznačně určit, která lekce byla nejpřínosnější. Otevřelo mi to obzory, jak pohlížet na fotografování, že to není jen clona, čas,… Celý kurz hodnotím velmi kladně, budu ho doporučovat.

  • Tento kurz focení mi dal hodně coby úplnému začátečníkovi, kterému manuální režim focení, fotografická technika a grafické editory nic neříkaly. V mém případě vidím velký posun ve způsobu focení, i když vím, že mne čeká ještě hodně práce, abych byla se svou prací maximálně spokojena.

  • Kurz portrétu s Tondou Lavrenčíkem byl vážně skvělý, plný inspirativních tipů a zkušeností. Je více než zřejmé, že Tonda svému řemeslu doslova do detailu každého stínu rozumí. Po absolvování tohoto kurzu mnohem více chápete, jak je portrétování člověka opravdovým uměním...

  • Kurz zimní krajina pod vedením Andreje Macenauera byl pro mě velmi přínosný hned z několika důvodů. Dozvěděl jsem se o nových technikách krajinářské fotografie a zajímavých metodách postprocesingu. Pokud toužíte po krásných šumavských scenérií a zároveň pěkném víkendu stráveném v nádherném Domě fotografů, tak za sebe mohu jen doporučit!:-)

  • Workshop makrofotografie s Pavlem Krásenským byl pro mne obrovským přínosem. Pavel nám během víkendu ukázal spoustu vychytávek a zlepšováků z praxe. Konkrétní ukázky práce s hmyzem a pomoc s osvětlením malých objektů pro mne byl velice inspirativní...

  • Naučili jsme se lépe ovládat náš foťák. Zážitek pro mě bylo fotit portréty v profesionálním ateliéru a také východ slunce na Chalupské slati. Bylo taky hodně legrace.

  • Expedice s FotoInstitut.cz jsou excelentní. Byla jsem už několikrát, jsou to zážitky, se kterými budu umírat. Ve Skotsku je divoká příroda, často prší. Fotky akorát pro krajináře, tedy když bys psa nevyhnal. Organizace skvělá, fotky výborné.

Akreditace školícího střediska FotoInstitut.cz

Fotografie z kurzů